Scolring - Forum

Entraides et échanges autour de la technologie Scol - Informations and exchanges on the Scol technology

Vous pouvez changer la langue de l'interface une fois inscrit - You can change the language once registered

You are not logged in.

#1 19-Mar-2021 15:01:06

Dburrin
Member
Registered: 12-Nov-2020
Posts: 4

1.84 Portable not showing images correctly

We've been using the portable version in school for a while and not really had many issues.  I've come back from lockdown and have a strange issue that i'm thinking is probably not OpenSpace but needt o check.

When I import a scene say the cow for example, the image dispays as a yellow cow.  It used to have a paterned material skin.  All the example assets now import only as yellow shapes.

Is this a setting that has been changed or is this an issue with graphic drivers in school?

Thanks
Damian

Offline

#2 19-Mar-2021 15:14:50

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 4,825
Website

Re: 1.84 Portable not showing images correctly

Hello,

when a model shows a black and yellow texture it means the texture is missing.
Check if the textures are in the corresponding folder set in the material files.

2 options:
- the cow folder or a parent folder have been moved.
- someone have deleted all the images files

Offline

#3 19-Mar-2021 15:38:38

Dburrin
Member
Registered: 12-Nov-2020
Posts: 4

Re: 1.84 Portable not showing images correctly

Thanks Arkeon.  I'll take a look

Offline

#4 19-Mar-2021 15:55:10

Dburrin
Member
Registered: 12-Nov-2020
Posts: 4

Re: 1.84 Portable not showing images correctly

arkeon wrote:

Hello,

when a model shows a black and yellow texture it means the texture is missing.
Check if the textures are in the corresponding folder set in the material files.

2 options:
- the cow folder or a parent folder have been moved.
- someone have deleted all the images files

Ok so everything seems to be in order.  It's the portable version.  The materials file id the as is the cow_52.jpg file the folder structure is assets/models/library/Kingdom_Animalia/cow

I have the same problem with all the library assets so it looks like something has changed but i can't see what.  I'll look at getting the technician to replace the install.

Cheers
Damian

Offline

#5 19-Mar-2021 16:25:50

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 4,825
Website

Re: 1.84 Portable not showing images correctly

Does the file assets\models\library\Kingdom_Animalia\Cow\cow_512.jpg can be opened correctly by windows photo when you double click on it in explorer ?

I remember 20 years back that the 'love letter' virus was replacing all the jpg files by a script.
Or maybe the hard drive file system have some corruption...

Offline

#6 19-Mar-2021 16:37:52

Dburrin
Member
Registered: 12-Nov-2020
Posts: 4

Re: 1.84 Portable not showing images correctly

Seems to - I'm going to get it re-installed, hopefully that will fix it.

Damian

Offline

Board footer

Powered by FluxBB