Scolring - Forum

Entraides et échanges autour de la technologie Scol - Informations and exchanges on the Scol technology

Vous pouvez changer la langue de l'interface une fois inscrit - You can change the language once registered

You are not logged in.

#1 12-Apr-2013 10:39:13

NovanNingnong
Member
Registered: 8-Sep-2012
Posts: 52

How OS3D featuring Augmented Reality?

hello, sorry for the silly question. i've search entire this forum but i cant find the reference about how osd3 do the augmented reality. can anyone tell me? i need this for my thesis report, thanks smile

Offline

#2 12-Apr-2013 14:01:37

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

Hello !

OS3D have 2 detections methods for AR markers.
the fiducial markers are detected using the ARUCO library.
The featured markers are detected using OpenCV Orb feature detector.

Offline

#3 8-Oct-2013 09:20:31

ai.1616
Member
Registered: 5-Oct-2013
Posts: 16

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

hello admin, smile
i want make AR video on Television
i want show the video on tv.
and i have problem, when i use Video PlugIT and use play on texture and chose screen , why video not show on screen?
i use box on max for screen and plane for screen..
please help me


and  one question again,
i want move objek from marker A to marker B position, how to make it posible on Openspase 3D?

Offline

#4 8-Oct-2013 09:57:57

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

Hello,

Sorry your english is a bit difficult to understand ^^

first did you set a texture on the objects you use for screen ?
you need on by default to be replaced by the video.

yes it is possible to move an object betweem markers , but it's a little tricky.
you must disable the source marker when you want to move the object
get the 2nd marker position et use it with the object moveTo plusgIT.
and then enable link the object to the target marker

Offline

#5 8-Oct-2013 10:11:01

ai.1616
Member
Registered: 5-Oct-2013
Posts: 16

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

sorry
my english is really not good ,,really sorry.. sad

yes, for texture ..
I've set the texture for the screen, and i use plane at 3D max but video still does not appear on texture??
and then i change plane with box at 3d max and the same does not work. sad

and for move objek,
how to disable the source marker when me want to move the object??as u say?

u have tutorial for move an objek?or sample palication .xos?

Last edited by ai.1616 (8-Oct-2013 10:21:56)

Offline

#6 8-Oct-2013 10:18:40

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

what is your video file ?
does the video play in overlay mode ? (not applied on the texture)

you have a disable tracking action the on marker plugIT

Offline

#7 8-Oct-2013 10:32:42

ai.1616
Member
Registered: 5-Oct-2013
Posts: 16

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

the video file is mp4.

yes,it does,,
video can be displayed when not using texture.
but when using "play video on texture" on video PlugIT (i use plane without texture from 3d max in this case) video do not appear?


for disable tracking, i'll try,,
tq smile

Offline

#8 8-Oct-2013 10:33:41

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

"i use plane without texture from 3d max in this case"

the plane material MUST have a default texture to get it works

Offline

#9 8-Oct-2013 10:44:56

ai.1616
Member
Registered: 5-Oct-2013
Posts: 16

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

oh oke tq
u very kind person smile
really...

and one's again.
on marker Plug IT there is no option to disable "tracking action", but there is have option for enable and disable " tracking on init"
is it the same?
i use OS3D version 1.1.0

Offline

#10 8-Oct-2013 10:46:31

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

Ha this have been added in the last release.

you should update your OS3D version

Offline

#11 8-Oct-2013 10:47:52

ai.1616
Member
Registered: 5-Oct-2013
Posts: 16

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

oh, really??
oke ..i will..

tq smile

Offline

#12 31-May-2014 18:35:03

azri
Member
Registered: 29-May-2014
Posts: 9

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

hello,
i have a question.
i did not know how to call my AR to appear in my flash interface.
i already put my interface in my scene,but i dont know what function i have to call in my actionscript.
can u help me?

Offline

#13 31-May-2014 21:05:07

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

hello,
for flash there is already several posts on this forum that explain how to make events from flash to 3D
http://www.scolring.org/forum/viewtopic.php?id=348
http://www.scolring.org/forum/viewtopic.php?id=1095

Offline

#14 1-Jun-2014 05:26:45

azri
Member
Registered: 29-May-2014
Posts: 9

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

hello arkeon,
im still didnt understand.
i have put this on my actionscript,

import flash.external.ExternalInterface;

stop();


ExternalInterface.call("click");

btn2.addEventListener(MouseEvent.CLICK, PengenalanHuruf);
function PengenalanHuruf(event:MouseEvent):void
{
    gotoAndPlay("ARcapture");
}

is it right?

on the flash call in os3d,i put as "ARcapture"


i want to make my AR appear when i click my btn2 button on interface.
is there any frame i should use in flash?
or
i didint organise my scene correctly?

Last edited by azri (1-Jun-2014 05:29:10)

Offline

#15 1-Jun-2014 11:35:20

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

import flash.external.ExternalInterface;

//Call function :
ExternalInterface.call("ARcapture");


//Callback Function :
ExternalInterface.addCallback("NameOfTheCallback", NameOfTheFunctionCalledBack);

import flash.external.ExternalInterface;
stop();

btn2.addEventListener(MouseEvent.CLICK, PengenalanHuruf);
function PengenalanHuruf(event:MouseEvent):void
{
    ExternalInterface.call("ARcapture");
}

Offline

#16 4-Jun-2014 18:25:29

azri
Member
Registered: 29-May-2014
Posts: 9

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

hello arkeon.
can i know how to close the AR using button in flash?and display another AR in another scene?
please help me
big_smile

Offline

#17 4-Jun-2014 18:28:07

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

Hi !

what do you mean by close AR ?
you mean close the OS3D project and open an another in your app ?
This is possible with the instantiate plugit

3 OS3D project :
- main project with flash interface and instatiate plugITs
- 1st AR project
- 2nd Ar project

the main project load and unload the other projects

Offline

#18 16-Jul-2014 20:33:22

azri
Member
Registered: 29-May-2014
Posts: 9

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

hello arkeon.

did u have any tutorial how to use the instatiate plugITs?or can you explain to me?

Offline

#19 16-Jul-2014 21:04:59

azri
Member
Registered: 29-May-2014
Posts: 9

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

hello arkeon. nvm,i've found it! big_smile

Offline

#20 16-Jul-2014 21:25:04

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,104
Website

Re: How OS3D featuring Augmented Reality?

HI !

Yes there is several examples in the my documents/OpenSpace3D/examples or in this forum
And also a detailled tutorial in the OS3D book smile

Offline

Board footer

Powered by FluxBB