Scolring - Forum

Entraides et échanges autour de la technologie Scol - Informations and exchanges on the Scol technology

Vous pouvez changer la langue de l'interface une fois inscrit - You can change the language once registered

You are not logged in.

#1 17-Jun-2017 17:10:32

shahbiz8
Member
From: Malaysia
Registered: 25-Feb-2016
Posts: 335

3d sound plugit problem

Hello Arkeon,

I have problem with this connection.

sound1 (play on start)
sound1.stopped > sound2.play
sound2.stopped > sound1.play

after sound1 stopped, it should only play sound2.
but sound1 is repeated.

i check with debug console, and found that when sound1 stopped, it send a signal, but why sound2 also send signal?

Offline

#2 17-Jun-2017 17:57:09

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,121
Website

Re: 3d sound plugit problem

good question^^
can you send me a small xos file, I'll use it to debug the issue

Offline

#3 17-Jun-2017 18:40:25

shahbiz8
Member
From: Malaysia
Registered: 25-Feb-2016
Posts: 335

Re: 3d sound plugit problem

i have send to ur email

Offline

#4 17-Jun-2017 18:57:55

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,121
Website

Re: 3d sound plugit problem

Thanks I'll look at it soon

Offline

#5 18-Jun-2017 03:58:06

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 5,121
Website

Re: 3d sound plugit problem

Well yes it seems to happen because the second sound is too short.
The event is sent when the last part of the buffer is sent to the audio card, not exactly when the audio card finished to play it.

Offline

#6 18-Jun-2017 05:45:43

shahbiz8
Member
From: Malaysia
Registered: 25-Feb-2016
Posts: 335

Re: 3d sound plugit problem

Oh... ok thank you

Offline

Board footer

Powered by FluxBB